
Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej 300 zł
Na terenie Łodzi dowóz gratis od kwoty 200 zł
BIO MĄKA KOKOSOWA
Mąka kokosowa może być dobrym źródłem błonnika w diecie, w dodatku nie zawiera glutenu, co jest istotne dla osób z nietolerancją glutenu.
Zastosowanie: dosypywać 1-2 łyżki stołowe do napojów, wypieków, zapiekanek, zup, serwowanych na gorąco płatków śniadaniowych. W tradycyjnych wypiekach warto zastępować mąkę pszenną w 15-20% mąką kokosową pamiętając o zwiększeniu ilości wody w recepturze lub dodaniu oleju kokosowego, który utrzymuje wilgoć i miękkość ciasta. Idealna w przepisach bezglutenowych. Naturalną cechą mąki kokosowej jest zbijanie się w grudki, ponieważ jest ona bardzo wodochłonna. Dlatego najlepiej przesiać przed użyciem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*
Wartość energetyczna | 1294 kJ / 309 kcal |
Tłuszcz: - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
12 g 11 g |
Węglowodany: - w tym cukry |
15 g 15 g |
Błonnik | 40 g |
Białko | 16 g |
Sól | 0,06 g |
Składniki: 100% BIO mąka kokosowa
Może zawierać orzechy
Kraj pochodzenia**Sri Lanka
Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym pojemniku. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
*w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu)
**w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.