
Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej 250zł
Na terenie Łodzi dowóz gratis od kwoty 80zł
Mąka z pestek dyni (mąka dyniowa) jest produktem naturalnym, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jest źródłem naturalnych witamin, minerałów, antyutleniaczy białka oraz błonnika. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu surowca z którego powstaje, mąka jest "lżejsza", łatwiejsza do wykorzystania przy wypiekach, mniej podatna do tworzenia się zakalca.
Wartość energetyczna w 100 g produktu 1788 kJ/ 425,2 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
---|---|
Tłuszcz | 16 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 3 g |
Węglowodany | 13 g |
w tym: cukry | 1 g |
Białko | 58 g |
Sól | 0 g |
Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów ,sałatek, past oraz do pieczenia i smażenia
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Polska
Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki
Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.