DARMOWA WYSYŁKA
Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej 250zł
Na terenie Łodzi dowóz gratis od kwoty 80zł
Informacje
Znajdziesz nas w:
Nasiona słodkiej bazylii
Nasiona słodkiej bazylii nazywane także tukmaria, sabja, falooda, selasi,wywodzą się z rejonów Azji, Afryki, południowej Ameryki. Podobnie jak nasiona chia, goji, amarantus, zaliczane są do żywności zwanej superfoods. Ze względu na swój wyjątkowy skład i działanie nasiona te są bardzo chętnie stosowane w kuchni chińskiej oraz indyjskiej.
Co charakteryzuje nasiona słodkiej bazylii?
– delikatny smak i aromat,
– cenne właściwości prozdrowotne,
– wysoka zawartość błonnika pokarmowego (51,5 g/100 g),
– wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3,
– zawartość aktywnych antyoksydantów ( kwas rozmarynowy, kawowy, kaftarowy),
– bogactwo minerałów i witamin,
– wyjątkowo szybka zdolność tworzenia żelu,
– możliwość wielokierunkowego zastosowania w kuchni.
Polecane dla osób poszukujących sposobu na:
– obniżenie masy ciała,
– obniżenie poziomu glukozy we krwi,
– obniżenie poziomu cholesterolu,
– poprawę trawienia i perystaltyki jelit,
– utrzymanie właściwej flory bakteryjnej jelit,
– dietę antynowotworową,
– dietę zapobiegającą chorobom układu krążenia ( zawał, udar, miażdżyca).
Dlaczego warto? Właściwości nasion słodkiej bazylii:
– bogate źródło polifenoli i flawonoidów (naturalnych przeciwutleniaczy),
– skuteczne wspomaganie organizmu w usuwaniu wolnych rodników ( działanie antynowotworowe i przeciwmiażdżycowe),
– stabilizacja błon biologicznych i ochrona przed skutkami promieniowania UV,
– bogate źródło kwasów omega-3 wpływających na koncentrację, odporność, właściwy poziom cholesterolu oraz antykoagulację krwinek we krwi ( przeciwdziałanie zlepianiu się krwinek),
– działanie: przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, immunomodulujące (poprawiające odporność organizmu),
– źródło witamin A, C i K oraz minerałów: żelaza, magnezu, wapnia, potasu oraz manganu,
– niezwykle cenne źródło błonnika pokarmowego, głównie frakcji rozpuszczalnej warunkującej prawidłowy rozwój korzystnych bakterii jelit oraz usuwającej metale ciężkie i inne toksyny z organizmu,
– działanie żółciopędne- usprawnia procesy trawienia pokarmu,
– wyjątkowa zdolność tworzenia żeli, zwiększenie objętości posiłku- uczucie sytości, mniejsza kaloryczność spożytego posiłku,
– właściwości neuroprotekcyjne, szczególnie korzystne przy chorobie Alzheimera.
Składniki: Nasiona słodkiej bazylii
Zastosowanie: Nasiona słodkiej bazylii fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do musli, deserów, koktajli, sałatek i past.
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Uwagi/Ważne: Przy spożyciu nasion ze słodkiej bazylii należy zwiększyć ilość przyjmowanych płynów do 2 litrów dziennie.
Informacje o alergenach: Może zawierać: gluten, sezam, orzechy, migdały, pistacje, seler, gorczycę.
Nasiona słodkiej bazylii nazywane także tukmaria, sabja, falooda, selasi,wywodzą się z rejonów Azji, Afryki, południowej Ameryki. Podobnie jak nasiona chia, goji, amarantus, zaliczane są do żywności zwanej superfoods. Ze względu na swój wyjątkowy skład i działanie nasiona te są bardzo chętnie stosowane w kuchni chińskiej oraz indyjskiej.
Co charakteryzuje nasiona słodkiej bazylii?
– delikatny smak i aromat,
– cenne właściwości prozdrowotne,
– wysoka zawartość błonnika pokarmowego (51,5 g/100 g),
– wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3,
– zawartość aktywnych antyoksydantów ( kwas rozmarynowy, kawowy, kaftarowy),
– bogactwo minerałów i witamin,
– wyjątkowo szybka zdolność tworzenia żelu,
– możliwość wielokierunkowego zastosowania w kuchni.
Polecane dla osób poszukujących sposobu na:
– obniżenie masy ciała,
– obniżenie poziomu glukozy we krwi,
– obniżenie poziomu cholesterolu,
– poprawę trawienia i perystaltyki jelit,
– utrzymanie właściwej flory bakteryjnej jelit,
– dietę antynowotworową,
– dietę zapobiegającą chorobom układu krążenia ( zawał, udar, miażdżyca).
Dlaczego warto? Właściwości nasion słodkiej bazylii:
– bogate źródło polifenoli i flawonoidów (naturalnych przeciwutleniaczy),
– skuteczne wspomaganie organizmu w usuwaniu wolnych rodników ( działanie antynowotworowe i przeciwmiażdżycowe),
– stabilizacja błon biologicznych i ochrona przed skutkami promieniowania UV,
– bogate źródło kwasów omega-3 wpływających na koncentrację, odporność, właściwy poziom cholesterolu oraz antykoagulację krwinek we krwi ( przeciwdziałanie zlepianiu się krwinek),
– działanie: przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, immunomodulujące (poprawiające odporność organizmu),
– źródło witamin A, C i K oraz minerałów: żelaza, magnezu, wapnia, potasu oraz manganu,
– niezwykle cenne źródło błonnika pokarmowego, głównie frakcji rozpuszczalnej warunkującej prawidłowy rozwój korzystnych bakterii jelit oraz usuwającej metale ciężkie i inne toksyny z organizmu,
– działanie żółciopędne- usprawnia procesy trawienia pokarmu,
– wyjątkowa zdolność tworzenia żeli, zwiększenie objętości posiłku- uczucie sytości, mniejsza kaloryczność spożytego posiłku,
– właściwości neuroprotekcyjne, szczególnie korzystne przy chorobie Alzheimera.
Składniki: Nasiona słodkiej bazylii
Zastosowanie: Nasiona słodkiej bazylii fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do musli, deserów, koktajli, sałatek i past.
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Uwagi/Ważne: Przy spożyciu nasion ze słodkiej bazylii należy zwiększyć ilość przyjmowanych płynów do 2 litrów dziennie.
Informacje o alergenach: Może zawierać: gluten, sezam, orzechy, migdały, pistacje, seler, gorczycę.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również: