DARMOWA WYSYŁKA

Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej 300 zł
Na terenie Łodzi dowóz gratis od kwoty 200 zł
Informacje
Znajdziesz nas w:
Nasiona słodkiej bazylii
Nasiona słodkiej bazylii nazywane także tukmaria, sabja, falooda, selasi,wywodzą się z rejonów Azji, Afryki, południowej Ameryki. Podobnie jak nasiona chia, goji, amarantus, zaliczane są do żywności zwanej superfoods. Ze względu na swój wyjątkowy skład i działanie nasiona te są bardzo chętnie stosowane w kuchni chińskiej oraz indyjskiej.
Co charakteryzuje nasiona słodkiej bazylii?
– delikatny smak i aromat,
– cenne właściwości prozdrowotne,
– wysoka zawartość błonnika pokarmowego (51,5 g/100 g),
– wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3,
– zawartość aktywnych antyoksydantów ( kwas rozmarynowy, kawowy, kaftarowy),
– bogactwo minerałów i witamin,
– wyjątkowo szybka zdolność tworzenia żelu,
– możliwość wielokierunkowego zastosowania w kuchni.
Polecane dla osób poszukujących sposobu na:
– obniżenie masy ciała,
– obniżenie poziomu glukozy we krwi,
– obniżenie poziomu cholesterolu,
– poprawę trawienia i perystaltyki jelit,
– utrzymanie właściwej flory bakteryjnej jelit,
– dietę antynowotworową,
– dietę zapobiegającą chorobom układu krążenia ( zawał, udar, miażdżyca).
Dlaczego warto? Właściwości nasion słodkiej bazylii:
– bogate źródło polifenoli i flawonoidów (naturalnych przeciwutleniaczy),
– skuteczne wspomaganie organizmu w usuwaniu wolnych rodników ( działanie antynowotworowe i przeciwmiażdżycowe),
– stabilizacja błon biologicznych i ochrona przed skutkami promieniowania UV,
– bogate źródło kwasów omega-3 wpływających na koncentrację, odporność, właściwy poziom cholesterolu oraz antykoagulację krwinek we krwi ( przeciwdziałanie zlepianiu się krwinek),
– działanie: przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, immunomodulujące (poprawiające odporność organizmu),
– źródło witamin A, C i K oraz minerałów: żelaza, magnezu, wapnia, potasu oraz manganu,
– niezwykle cenne źródło błonnika pokarmowego, głównie frakcji rozpuszczalnej warunkującej prawidłowy rozwój korzystnych bakterii jelit oraz usuwającej metale ciężkie i inne toksyny z organizmu,
– działanie żółciopędne- usprawnia procesy trawienia pokarmu,
– wyjątkowa zdolność tworzenia żeli, zwiększenie objętości posiłku- uczucie sytości, mniejsza kaloryczność spożytego posiłku,
– właściwości neuroprotekcyjne, szczególnie korzystne przy chorobie Alzheimera.
Składniki: Nasiona słodkiej bazylii
Zastosowanie: Nasiona słodkiej bazylii fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do musli, deserów, koktajli, sałatek i past.
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Uwagi/Ważne: Przy spożyciu nasion ze słodkiej bazylii należy zwiększyć ilość przyjmowanych płynów do 2 litrów dziennie.
Informacje o alergenach: Może zawierać: gluten, sezam, orzechy, migdały, pistacje, seler, gorczycę.
Nasiona słodkiej bazylii nazywane także tukmaria, sabja, falooda, selasi,wywodzą się z rejonów Azji, Afryki, południowej Ameryki. Podobnie jak nasiona chia, goji, amarantus, zaliczane są do żywności zwanej superfoods. Ze względu na swój wyjątkowy skład i działanie nasiona te są bardzo chętnie stosowane w kuchni chińskiej oraz indyjskiej.
Co charakteryzuje nasiona słodkiej bazylii?
– delikatny smak i aromat,
– cenne właściwości prozdrowotne,
– wysoka zawartość błonnika pokarmowego (51,5 g/100 g),
– wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3,
– zawartość aktywnych antyoksydantów ( kwas rozmarynowy, kawowy, kaftarowy),
– bogactwo minerałów i witamin,
– wyjątkowo szybka zdolność tworzenia żelu,
– możliwość wielokierunkowego zastosowania w kuchni.
Polecane dla osób poszukujących sposobu na:
– obniżenie masy ciała,
– obniżenie poziomu glukozy we krwi,
– obniżenie poziomu cholesterolu,
– poprawę trawienia i perystaltyki jelit,
– utrzymanie właściwej flory bakteryjnej jelit,
– dietę antynowotworową,
– dietę zapobiegającą chorobom układu krążenia ( zawał, udar, miażdżyca).
Dlaczego warto? Właściwości nasion słodkiej bazylii:
– bogate źródło polifenoli i flawonoidów (naturalnych przeciwutleniaczy),
– skuteczne wspomaganie organizmu w usuwaniu wolnych rodników ( działanie antynowotworowe i przeciwmiażdżycowe),
– stabilizacja błon biologicznych i ochrona przed skutkami promieniowania UV,
– bogate źródło kwasów omega-3 wpływających na koncentrację, odporność, właściwy poziom cholesterolu oraz antykoagulację krwinek we krwi ( przeciwdziałanie zlepianiu się krwinek),
– działanie: przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, immunomodulujące (poprawiające odporność organizmu),
– źródło witamin A, C i K oraz minerałów: żelaza, magnezu, wapnia, potasu oraz manganu,
– niezwykle cenne źródło błonnika pokarmowego, głównie frakcji rozpuszczalnej warunkującej prawidłowy rozwój korzystnych bakterii jelit oraz usuwającej metale ciężkie i inne toksyny z organizmu,
– działanie żółciopędne- usprawnia procesy trawienia pokarmu,
– wyjątkowa zdolność tworzenia żeli, zwiększenie objętości posiłku- uczucie sytości, mniejsza kaloryczność spożytego posiłku,
– właściwości neuroprotekcyjne, szczególnie korzystne przy chorobie Alzheimera.
Składniki: Nasiona słodkiej bazylii
Zastosowanie: Nasiona słodkiej bazylii fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do musli, deserów, koktajli, sałatek i past.
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Uwagi/Ważne: Przy spożyciu nasion ze słodkiej bazylii należy zwiększyć ilość przyjmowanych płynów do 2 litrów dziennie.
Informacje o alergenach: Może zawierać: gluten, sezam, orzechy, migdały, pistacje, seler, gorczycę.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Dane kontaktowe producenta
OLVITA
Dane kontaktowe do osoby odpowiedzialnej w EU
Klienci polecają również:
CIASTKA OWSIANE NATURALNE BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 150 g - BIO ANIA
8,20 zł
Produkt dostępny
Wysyłka:48 godzin