
Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej 300 zł
Na terenie Łodzi dowóz gratis od kwoty 200 zł
Tapioka - perły
Tapioka jest pozyskiwana z bulw manioku jadalnego – egzotycznego krzewu. Stanowi ona główny składnik diety w Azji i Ameryce Południowej. Składa się głównie z węglowodanów, a także znikomej ilości białka i tłuszczu. Jest idealna dla osób z dolegliwościami układu pokarmowego lub na diecie lekkostrawnej. Tapiokę można stosować jako dodatek do zup, sosów, składnik deserów, budyniów czy puddingu.
Składniki: tapioka perły (98 % skrobia z manioku, 2 % woda). Produkt zawiera naturalnie występujący w przyrodzie dwutlenek siarki SO2.
Sposób przygotowania: tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku około 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając.
Najlepiej spożyć przed: numer partii, data minimalnej trwałości i kraj pochodzenia znajdują się poniżej na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Wartość odżywcza, na 100g, %RWS*
- Wartość energetyczna:, 1487 kJ / 354 kcal,
- Tłuszcz, w tym:, 0,1 g,
- - kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g,
- Węglowodany, w tym:, 87,8 g, 33,8 %
- - cukry, 3,3 g,
- Błonnik:, 0,9 g,
- Białko, 0,2 g,
- Sól, 0,003 g,
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)
Producent
INTENSON S A
Całowanie 94G
05 – 480 Karczew
www.intenson.pl
Masa netto 150 g
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.