Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej 250zł
Na terenie Łodzi dowóz gratis od kwoty 80zł
BABKA JAJOWA - ŁUPINA
(Psyllium husk)
Babka jajowata spożywana jest razem z posiłkami lub napojami. Dodana do posiłków w postaci łusek zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami. W diecie wzbogaconej o babkę jajowatą niezbędne jest przyjmowanie dużej ilości płynów, co najmniej 2 litry płynu.
Sposób użycia: Produkt przeznaczony do spożycia po uprzednim przygotowaniu: ½ łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody, odstawić na ok. 20 minut. Tak przygotowany napar wypić. Można również stosować do zagęszczania potraw. Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2 litry płynu. Należy przyjmować 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Można mieszać z babką płesznik w proporcjach babka jajowata 20%, babka płesznik 80%. Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Nie stosować u osób, które wcześniej przeszły operacje jelit lub mają anomalia anatomiczne, niedrożność jelit.
Wartość odżywcza w 100 g produktu**
Wartość energetyczna | 733 kJ / 183 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,5 g <0,1 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
0,9 g 0,6 g |
Błonnik | 86 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | 0,05 g |
Składniki: 100% babka jajowata łupina
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, sezam
Kraj pochodzenia*: Indie
Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym, zacienionym miejscu. Chronić od zapachów obcych.
* w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu)
** w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.